Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mehmet Atakan Foça ile söyleşi: “İnsanlar, yaşadıkları belirsizliği ve karmaşayı çözebilmek için komplo teorilerine ihtiyaç duyuyor”

Sosyal medya üzerinden, her geçen gün daha farklı komplo teorileri yayılıyor ve tartışmalara yol açıyor. Dünyanın bir ucunda ortaya atılan bir iddia, dünyanın başka bir ucunda yankı buluyor, insanları etkiliyor. İnternet kullanıcılarının doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak için çalışan teyit.org’un kurucusu Mehmet Atakan Foça, insanların komplo teorilerine neden ve nasıl inandığını anlattı.

Foça, insanların belirsizlikten ve karmaşadan hoşlanmadığını, bunu çözebilmek için de komplo teorilerine ihtiyaç duyduklarını söyledi. Ayrıca, komplo teorileriyle mücadele etmek için, insanların düşünme şekillerini değiştirmesi gerektiğini vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.