Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Z kuşağı” var mı, yok mu? Doç. Dr. Taçlı Yazıcıoğlu ile söyleşi

Son haftaların önemli gündem maddelerinden biri “Z kuşağı” tartışmaları oldu. Gençlerin sınav tarihleriyle oynanmasına verdiği tepkiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın YouTube yayınına yapılan “dislike”lar, “Z kuşağı” olarak adlandırılan ve sonraki seçimlerde önemli bir seçmen kitlesi olacak olan gençlerin isteklerini gündeme getirdi. Bu kuşak tanımına ve kuşağa belli özellikler atfedilmesine de sosyal bilimcilerden itirazlar geldi. Maddi kültür üzerine araştırmalar yapmış olan sosyal bilimci ve yazar Doç. Dr. Taçlı Yazıcıoğlu, Birikim dergisinde yayımlanan yazısında bu tartışmayı ele aldı. Medyascope yayınında Şükran Şençekiçer’in sorularını yanıtlayan Yazıcıoğlu, kuşakları bu şekilde bölmenin bir pazarlama yöntemi olarak kullanıldığını ve bu yöntemin bilimsellikten uzak olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.