Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Öteki”nin Ölümü (6) – Ölüm imgesi – Prof. Dr. Zeynep Sayın: “Ölen kişilerin mezarlarına saldırmak bellek yıkım işlemidir”

“Öteki”nin Ölümü’nün altıncı bölümünde Merve Özçelik’in konuğu sanat kuramcısı ve yazınbilimci Prof. Dr. Zeynep Sayın’dı. Sayın’la ölüm pornografisi ve ölüm imgesi konularının yanı sıra toplum ve iktidarlar tarafından öteki kabul edilen kişilerin ölümlerinin ardından yapılanlar, mezarsız bırakılmaları, mezarlıklarının tahribatı, ölümlerinin ardından yapılacak ritüellere izin verilmemesi konuşuldu. Sayın, “Ölen kişilerin mezarlarına saldırmak bellek yıkım işlemidir” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.