Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (56) – İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray: “Ayasofya’da kılınan namaz, inancımıza aykırı olarak bir gösterişe dönüştürüldü”

Ankara Gündemi’nin 56. bölümünde İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun ÇırayOkan Yücel‘in sorularını yanıtladı. Programda Ayasofya Camii’nin tamamının ibadete açılması ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yaptığı konuşma değerlendirildi.

Ayasofya’nın açılışının bir gösterişe dönüştürüldüğünü belirten Aytun Çıray, “Ayasofya’da kılınan namaz, inancımıza aykırı olarak bir gösterişe dönüştürüldü” dedi. Ali Erbaş’ın açıklamaları için “Kabul edilemez” diyen Çıray, Erbaş’ın ya istifa etmesi ya da görevden alınması gerektiğini söyledi.

Son olarak hilafet tartışmalarına da değinen Aytun Çıray, bu talebin fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilebileceğini ama eyleme geçmesi halinde anayasal bir darbe teşebbüsü olacağını söyledi. Cumhuriyet ilkeleri açısından önemli bir dönüm noktasında bulunulduğunu belirten Çıray, anayasal kurumların devreye girmesi ve söz söylemesi gerektiğinin altını çizdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.