Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eğitim-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Özer Tuncer ile söyleşi: “MEB’den gelen ek ders yazısı uygulamada birçok adaletsizlik ve eşitsizlik yaratıyor”

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 4 Eylül’de öğretmenlerin ek ders ücretleri hakkındaki düzenleme yazısını yolladı. Mart ayından beri uzaktan devam eden eğitim sürecinde maaşlarının nasıl düzenleneceğini bilmeyen öğretmenler, görevlerine 24 Ağustos’ta dönmüş, uzaktan eğitim ise 31 Ağustos’ta başlamıştı.

Konuyla ilgili Medyascope’a konuşan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) İstanbul 5 No.lu Şube Başkanı Özer Tuncer, yazının yollanma tarihinin çok geç olduğunu belirterek içeriğinin ise “muğlak” kaldığını söyledi. Ek ders ücretlerini fiilen verilemeyeceği bir konuma getirerek öğretmenlerin yaşadığı mağduriyeti anlatan Tuncer, “İçeriğinde lise öğretmenleriyle ilkokul öğretmenleri arasındaki fark belirlenmemiş, onlara göre tanımlar yapılmamış, branş öğretmenlerine dair hiçbir düzenleme yapılmamış. Öğretmenlerin ciddi sıkıntı yaşayacağı ortada” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.