Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberleri: Hindistan dünyada bir günde tek ülkede kaydedilen en yüksek vaka sayısını açıkladı, Kuzey Kore’nin Çin’den gelenler için “vur emri” çıkarttığı öne sürüldü

Kuzey Kore’nin ülkede koronavirüs vakalarını önlemek için Çin’den ülkeye kaçak olarak ulaşanlara “vur emri” çıkarttığı öne sürüldü. Hindistan’da kaydedilen 96 bin yeni vakayla dünyada bir günde kaydedilen en yüksek koronavirüs vaka sayısına ulaşıldı. Fransa, Yunanistan ve İspanya vaka sayılarında rekor kırdı. Okulların tekrar açıldığı İspanya’da 53 farklı okulda koronavirüse rastlandı, Eğitim Bakanı “Her şey kontrol altında” dedi. Dünyada öne çıkan koronavirüs gelişmelerini Medyascope sizin için derledi.

Kuzey Kore’den Çin’den ülkeye kaçanlara “vur emri”

Güney Kore’de bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) birliklerinin üst düzey bir komutanına göre Kuzey Kore, Çin sınırına tampon bölge oluşturdu. Özel kuvvet askerlerini Çin sınırına yerleştiren Kuzey Kore’nin koronavirüs vakalarının önüne geçmek adına sınırı geçmeye çalışanlar için “vur emri” çıkarttığı öne sürüldü.

Kuzey Kore, Çin’e kapılarını ocak ayında kapatmıştı. Hali hazırda birçok ambargo uygulanan Kuzey Kore’nin Çin’e kapılarını kapatması üzerine Çin’den gelen ithalatının yüzde 85’ini kaybetmişti.

Hindistan’da dün kaydedilen 96 bin vakayla dünyadaki vaka sayısı rekoru kırıldı

Hindistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 96 bin 551 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Bu sayı şimdiye dek hem Hindistan’da hem de dünyada bir günde tek ülkede kaydedilen en yüksek vaka sayısı oldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada dün (10 Eylül) ülkede bin 209 kişinin daha yaşamını yitirdiği ve toplam ölüm sayısının 76 bin 271’e yükseldiği belirtildi.

Hindistan, geçtiğimiz hafta Brezilya’yı geride bırakarak ABD’den sonra dünyada en çok koronavirüs vakasının görüldüğü ikinci ülke olmuştu. Ülkede bugüne kadar 76 bin 271 kişi koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.

Fransa’da ve Yunanistan’da rekor artış

Fransa, dün açıklanan 9 bin 843 yeni koronavirüs vakasıyla şimdiye kadar kaydedilen en yüksek vaka sayısını açıkladı. Ülkede ağustos ayında günlük vaka sayıları ortalama 3 bindi.

Bugün meclisin olağanüstü şekilde toplanacağı ükede, yeni karantina uygulamaları getirilmesi bekleniyor. Fransa Başkanı Emmanuel Macron ve Fransa Başbakanı Jean Castex’in “ekonomik bir çöküş getireceği” gerekçesiyle karantina uygulamalarının sertleşmesine karşı oldukları biliniyor.

Yunanistan’da bugüne kadar kaydedilen en yüksek günlük koronavirüs vakasıyla dün karşılaşıldı. Salgın başladığından beri ilk kez günde 372 kişinin virüse yakalandığı ülkede toplam vaka sayısı 12 bin 452 oldu. Şimdiye kadar virüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 297’ye yükseldi. 

İspanya’daki 53 farklı okulda koronavirüs vakasına rastlandı, Eğitim Bakanı “sorun yok” dedi

Avrupa’da salgından en sert etkilenen ülkelerden İspanya’da okullar 7 Eylül Pazartesi günü tekrar açıldı. Okulların açıldığı ilk hafta, ülke genelindeki 53 farklı okulda koronavirüs vakalarına rapor edildi.

İspanyol televizyonu RTE’ye konuşan İspanya Eğitim Bakanı Isabel Celaa, çarşamba günü (9 Eylül) itibariyle 53 okuldan koronavirüs vakaları rapor edildiğini açıkladı. Ortada endişe verici bir durum olmadığını söyleyen Celaa, yüzyüze eğitime dönüşlerin şimdiye kadar iyi gittiğini söyleyerek okulların tekrar açılması için çalışan bütün görevlilere teşekkür etti.

Ülkede perşembe günü açıklanan rakamlara göre 10 bin 764 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken bu sayı salgının başlangıcından beri ülkede kaydedilen en yüksek vaka sayısı oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.