Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tazminat hakları için yürümek isteyen Somalı madencilere jandarma engeli: 31 işçi gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı

Tazminat hakları için Manisa’nın Soma ilçesinden Ankara’ya yürümek isteyen maden işçileri, Salihli’de gözaltına alındı. 

Tazminat hakları yıllardır ödenmeyen Soma Uyar Madencilik işçileri, seslerini duyurabilmek için 12 Ekim’de Ankara’ya yürüme kararı aldı. 

Ankara’ya yürümeleri engellenen işçiler, Soma Maden Şehitleri Mezarlığı önünde beş gündür bekliyordu. Önceki gece Manisa Salihli’ye ulaşan maden işçileri, Salihli’de kamp kurdu. Ancak aralarında Bağımsız Maden İş Sendikası uzmanlarının da bulunduğu 31 işçi, sabaha karşı gözaltına alındı.

Bağımsız Maden-İş: “Yine geleceğiz, yine yürüyeceğiz. Vazgeçmeyeceğiz…”

Bağımsız Maden-İş Sendikası, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada yürüyüşe devam edeceklerini söyledi. Açıklama şöyle:

“Somalı madenciler gözaltına alındı. Soma Uyar Madencilik işçileri Ankara yürüyüşü sırasında Salihli’de jandarma tarafında gözaltına alındı! Yine geleceğiz, yine yürüyeceğiz. Vazgeçmeyeceğiz…”

Gözaltına alınan işçiler, Salihli Jandarma Karakolu’nda ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. İşçiler, bugün (17 Ekim) Salihli Meydanı’nda bir açıklama yapacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.