Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Maaş ve tazminatlarını alamadıkları için Ankara’ya yürümek isterken gözaltına alınan Ermenekli madenciler serbest bırakıldı: “Hangi devlete güveneceğiz? Bizi coplayan devlete mi?”

Maaş ve tazminatlarını alamadıkları için Karaman’ın Ermenek ilçesinden Ankara’ya yürümek isterken gözaltına alınan maden işçileri, bugün (26 Kasım) serbest bırakıldı. 

Ermenekli madenciler dün (25 Kasım), kıdem tazminatı ve maaş alacakları için sürdürdükleri eylemin 87. gününde bir kez daha Ankara’ya yürümek için yola çıktı. Ermenek Güneyyurt Meydanı’nda basın açıklaması yaptıktan sonra Ankara’ya yürümek isteyen maden işçilerinin yolu, jandarma ve polis tarafından kesildi. İşçilere, TOMA, plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale eden kolluk kuvvetleri, 30 maden işçisiyle birlikte Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ve örgütlenme uzmanı Büşra Yılmaz’ı gözaltına aldı.

Emniyette “susma haklarını” kullanan madenciler, bu sabah (26 Kasım) getirildikleri adliyede, savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan işçiler ve sendika yetkilileri.

“Biz hangi devlete güveneceğiz? Bizi coplayan devlete mi?

Adliye önünde açıklama yapan Bağımsız Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin, “Biz madenciyiz, biz işçiyiz. Sonuna kadar bu mücadelemizin arkasındayız” diye konuştu. Müdahale sırasında gözaltına alınan madencilerden biri olan İbrahim Yılmaz ise “Biz hangi devlete güveneceğiz? Bizi coplayan devlete mi? Hatem Özbey’i, Fehmi Özbey’i (Cenne Madencilik‘in sahipleri) koruyan devlete mi? Gözaltına alınan oğlumu haksızlığa karşı gelsin diye ben yetiştirdim. Denizler de, Mertler de bitmez” dedi. 

Maden işçileri ve sendika yetkilileri serbest bırakıldıktan sonra açıklama yaptı. Açıklamada söz alan işçilerden Barış Karagöz, mücadelelerine devam edeceklerini vurgulayarak “Kazanmadan bu yoldan dönmeyeceğiz. Alın terimizi istiyoruz, kimseden sadaka istemiyoruz. Özbey’in kanunlarıyla, coplarla, plastik mermilerle, biber gazlarıyla bizim üzerimize gelmesinler” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.