Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eğitim 360° (3): Özel gereksinimli öğrencilerin uzaktan eğitimde yaşadığı sorunlar

Medyascope ve Eğitim Reformu Girişimi (ERG) işbirliğiyle hazırlanan Eğitim 360°’ın üçüncü bölümünde Umay Aktaş Salman ve Ekin Gamze Gencer, özel gereksinimli çocukların uzaktan eğitimde yaşadığı zorlukları ve sorunları ele aldı.

Salgın sürecinin etkileri, özel gereksinimli öğrenciler için, diğer öğrencilere göre çok daha farklı. Uzaktan eğitim dönemi başladığından beri, görme engelli, işitme engelli ve zihinsel engelli çocuklar uzaktan eğitime erişimde zorluklarla karşılaştı. Programda Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği’nden (TOHAD) İdil Seda Ak, hem veli hem de Türkiye Down Sendromu Derneği Genel Sekreteri Fulya Ekmen, bu süreçte öğrencilerin ve ailelerin yaşadığı zorlukları, devam eden ihtiyaçları anlattı, hayata geçen uygulamaları değerlendirdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.