Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri’nden salgın uyarısı: “İki haftalık tam kapanma şart”

Aralarında meslek odaları, sendikalar, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerinin bulunduğu İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri, Kadıköy’de yaptığı basın açıklamasında koronavirüs salgınının yayılmasının önüne geçilmesinde tam kapanmanın şart olduğunu söyledi.

Medyascope‘a konuşan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güray Kılıç, “Tam kapanma salgının yükünü hafifletecektir. Bu karantina sürecinde halkın tüm ihtiyaçlarını devletin karşılaması gerekiyor” dedi.

“Sağlık çalışanları tükendi”

Salgının başından beri mücadele eden sağlık çalışanlarının virüsle doğrudan temas halinde olduğunu belirten Kılıç, “Buraya bir doktor arkadaşımızın cenazesinden geliyoruz. Salgının başından beri 85’i hekim, 225 sağlık çalışanı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Sağlık çalışanları tükendi” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler