Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir’de koronavirüs salgınında son durum – İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı: “Bir buçuk ay öncesine göre çok ciddi bir vaka düşüşü var”

İzmir’de koronavirüs salgınında son durumu İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Medyascope‘a değerlendirdi. Çamlı, İzmir’de bir buçuk ay öncesinde günlük beş bin olan vaka sayısının sıkı tedbirler sonucu 200-300’e indiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı’na seslenen Çamlı, “Tedbirleri gevşetmeyin” çağrısı yaptı.

Türkiye’ye gelen altı buçuk milyon doz aşı ile ilgili de konuşan Dr. Lütfi Çamlı, “İstatistiklere göre yaklaşık 7,5 milyon 65 yaş üstü vatandaşımız var. 15 milyon doz aşı gerekiyor. Oysa sadece 6,5 milyon doz aşı geldi” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.