Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berkin Elvan davasında Elvan ailesinin avukatları, davanın yeni hakimi Galip Mehmet Perk’in davadan çekilmesi talebinde bulundu: “Haksız polis şiddeti konusundaki fikirlerinden kuşkumuz var, güvenilirliğine inancımız yok”

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz kapsülüyle kafasından vurulan ve sonrasında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüne dair İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 29 Ocak Cuma günü görülecek davadan önce, Elvan ailesinin avukatları hâkimin davadan çekilmesi için talepte bulundu. Avukatlar, verdikleri dilekçede, ‘‘Galip Mehmet Perk’in, Gezi davasındaki ve sosyal medyadaki tutumu tarafsızlığına gölge düşürmektedir’’ derken Perk’in, davanın hâkimliğinden çekilmesini talep etti. 

‘‘Haksız polis şiddeti konusunda kuşkularımız var’’

Elvan ailesinin avukatları Fikret İlkiz, Can Atalay, Çiğdem Akbulut, Yalçın Deniz Özen, Akçay Taşçı, hazırladıkları dilekçede, davaya yeni atanan Hâkim Galip Mehmet Perk’in sosyal medyada Berkin Elvan’ı ‘‘terörist’’ olarak niteleyen gönderileri beğenmesinin tarafsızlığını zedelediği belirtilerek,

Elvan ailesinin avukatları Fikret İlkiz, Can Atalay, Çiğdem Akbulut, Yalçın Deniz Özen, Akçay Taşçı, hazırladıkları dilekçede, davaya yeni atanan Hâkim Galip Mehmet Perk’in sosyal medyada Berkin Elvan’ı ‘‘terörist’’ olarak niteleyen gönderileri beğendiği hatırlatılarak şöyle denildi: “Basında çıkan, Hâkim Mehmet Galip Perk’in, Berkin Elvan’ın ‘terörist’ olarak nitelendirildiği sosyal medya paylaşımlarını ‘beğendiğine’ ilişkin haberlerin tarafsızlık görünümünü zedelediği kanaatindeyiz. Kendisinin bu davada yargıçlık yapmaktan kaçınmasını zorunlu kılmaktadır. Kendisinin haksız polis şiddeti konusundaki fikirleri hakkında kuşkumuz vardır, güvenilirliğine inancımız bulunmamaktadır.”

Avukatlar mahkemeye verdikleri dilekçede ayrıca,  İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Gezi davasının da eski hâkimi olan Galip Mehmet Perk’in, Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünün sorumlularından Mevlüt Saldoğan’ın “ayağı burkulduğu” için zarar gördüğünü belirterek davaya müdahil olma talebini kabul etmesine dikkat çekti.

‘‘Hain kalkışma, vandallık…’’

Elvan ailesinin avukatları, Perk’in Gezi davasındaki görüşlerinin de adil yargılama sürecini etkileyeceğini belirtti. Perk, davada, Gezi Parkı eylemleri için, ‘‘Vandallık boyutuna ulaşan oluşumun altyapısını oluşturduklarına ilişkin firari sanıklar yönünden zikredilen deliller kuvvetli suç şüphesini oluşturmuş, Gezi eylemlerinin altyapısını oluşturup, ağaçların sökülmesi bahanesiyle eylemlerin fiili boyuta taşınmasıyla 78 ilde 746 gösteri düzenlenmiştir’’ görüşünü bildirmişti. Perk ayrıca, eylemleri ‘‘yasadışı örgütlerin’’ düzenlediği ve eylemlerin düzeni bozmaya yönelik ‘‘hain kalkışma’’ olduğuna dair görüş bildirirken gösterileri ‘‘vandallık’’ olarak değerlendirmişti.

Avukatlar, Perk’in Gezi davasındaki diğer beyanlarını da ekledikleri dilekçede, ‘‘Belirttiğimiz nedenlerle İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görevlendirilen Hâkim Mehmet Galip Perk’in Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 30’uncu maddesi gereği bu ceza davasından çekilmesi hususunun duruşma günü beklenmeksizin değerlendirilmesini talep ederiz’’ dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler