Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (83) – İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican: “PKK ile ilişkisini kesmediği müddetçe HDP’yi, PKK’nın temsilcisi olarak görmeye devam edeceğiz”

Ankara Gündemi programının bu haftaki konuğu İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican oldu. Programda Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik kapatma tartışmaları ve Uygur meselesi konuşuldu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP’nin kapatılmasına yönelik tartışmaları büyütmesinin esas nedeninin yeni bir “çözüm süreci”nin önüne geçmek istemesi olduğunu belirten Ahat Andican, bu konunun Cumhur İttifakı bileşenleri tarafından gündeme getirildiğini ve parti olarak bu tartışmanın dışında olduklarını söyledi. 

Parti olarak HDP’ye yönelik bakışlarının baştan beri belli olduğunu anlatan Andican, “PKK ile ilişkisini kesmediği müddetçe HDP’yi, PKK’nın temsilcisi olarak görmeye devam edeceğiz” dedi.

Doğu Türkistan’da yaşananların ise soykırım ve asimilasyon boyutuna vardığını vurgulayan Andican, Türkiye’deki hükümetin bu konuya sessiz kalmasının esas nedeninin son dönemde Çin ile geliştirilmeye çalışılan ikili ilişkiler olduğunu belirtti. 2017 yılında Türkiye ve Çin hükümetleri arasında imzalanan “Suçluların İadesi Anlaşması“nın ise çok olumsuz sonuçlar doğuracağını söyleyen Andican, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gelmesi halinde parti olarak buna karşı çıkacağız. Bu anlaşma kesinlikle onaylanmamalı” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.