Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (63): “Oyun durunca…”

ParaPolitik programının 63. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, borsalardaki işlemlerin hangi saiklerle yapıldığını ve bunların piyasaları nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Karatepe, finansal varlıklar konusunda iki tür pozisyon alınabilindiğini, bu pozisyonlardan birinin “para verip varlığı satın alma işlemi”, diğerinin ise “açığa satış işlemi” olduğunu söyledi.

Borsadaki hisse senedi alımlarının “oyuna dönüştüğünü” belirten Karatepe, şimdiye kadar istediği gibi piyasalarla oynayıp fiyatları istediği yerlere taşıyan büyük yatırımcıların da artık piyasalarda düzenleme talep ettiğini vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.