Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (84) – HDP Sözcüsü Ebru Günay ile HDP’nin muhalefet turu: “Ayrımsız bütün muhalefet partileriyle görüşmek temel ilkemiz, geri dönüşler oldukça bu görüşmeleri sürdüreceğiz”

Ankara Gündemi programının bu haftaki konuğu Halkların Demokratik  Partisi (HDP) Sözcüsü ve Mardin Milletvekili Ebru Günay oldu. Programda, HDP’nin muhalefet partileri ile görüşme trafiği ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yeni anayasa” çıkışı konuşuldu. HDP’nin Saadet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile görüşmelerini değerlendiren Günay, “Görüşmelerimiz oldukça olumluydu” dedi.

HDP’nin muhalefet ile görüşmeler için geç kaldığı eleştirilerine de yanıt veren Günay, “Demokrasi için her adım geç kalınmıştır. Bu görüşmeleri birkaç yıl önce yapsaydık yine geç kalmış olacaktık” diye konuştu. Günay, muhalefet partileri ile süren görüşmelerde nelerin konuşulduğuna dair ise şunları söyledi: “Demokratikleşme, hak gaspları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Selahattin Demirtaş kararı ve Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizi konuşuyoruz.” 

HDP’nin önümüzdeki günlerde İYİ Parti ile görüşmek için partiden randevu istemesi bekleniyor. Günay, İYİ Parti ile ilgili gelişmelere dair ise “Ayrımsız bütün muhalefet partileriyle görüşmek temel ilkemiz, geri dönüşler oldukça bu görüşmeleri sürdüreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yeni anayasa” söylemine de temkinli yaklaştıklarını belirten Günay, “İktidarın öncelikle güven vermesi gerekiyor. Bu anayasayı temel hak ve özgürlükler konusunda bir değişikliğe gideceğine dair bir güven vermesi gerekiyor. AKP yönetimi bu konuda şu ana kadar olan sicili temiz değil” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler