Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (85) – Gelecek Partisi İnsan Hakları Başkanı Prof. Dr. Serap Yazıcı: “Türkiye, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yönetildiği sürece hukuk devleti olma şansı yoktur”

Ankara Gündemi programının 85. bölümünde Gelecek Partisi İnsan Hakları Başkanı ve anayasa hukukçusu Prof. Dr. Serap Yazıcı, Okan Yücel’in sorularını yanıtladı. Programda, Gelecek Partisi’nin çarşamba günü açıkladığı “Temiz Siyaset Belgesi” ve gündemdeki yeni anayasa tartışmaları konuşuldu.

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla gündeme gelen yeni anayasa tartışmalarının samimi olmadığını belirten Serap Yazıcı, gündemdeki anayasa değişikliğinin daha çoğulcu ve demokratik bir yapı getirmek üzere tasarlanmadığını ve esas amacın muhalefetin bir araya gelmesini engellemek olduğunu söyledi.

Gelecek Partisi olarak geçiş süreci için güçlendirilmiş parlamenter sistemden, daha sonrası için ise yeni bir demokratik anayasadan yana olduklarını belirten Yazıcı, “Türkiye, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yönetildiği sürece hukuk devleti olma şansı yoktur” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.