Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi rektör ataması protestoları gerekçesiyle tutuklu bulunan Murat Can Demirci adli kontrol şartı ile tahliye edildi

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atama protestoları gerekçesiyle tutuklanan Murat Can Demirci ayda bir yapılan tutukluluk incelemesi sonucunda tahliye edildi.

Murat Can Demirci, 5 Şubat 2021’de “görevini yaptırmamak için direnme, eyleme katılmak” suçlamasıyla tutuklanmıştı. Demirci, bugün (5 Mart 2021) yapılan tutukluluk incelemesinde İstanbul Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliği kararı ile serbest bırakıldı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atama protestoları gerekçesiyle sekiz öğrenci tutuklu yargılanmaya devam ediyor.

Adli kontrol ile tahliye

İstanbul Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliği, Boğaziçi rektör ataması protestoları nedeniyle tutuklanan Hasan Koral Hacıbeyoğlu, Akın Karakuş, Ömer Şengel, Necmettin Erdem ve Murat Can Demirci hakkında tutukluluk incelemesi yaptı.

Hakimlik; Ömer Şengel, Akın Karakuş, Necmettin Erdem ve Hasan Koral Hacıbeyoğlu hakkında tutukluluk hallerinin devamına karar verirken Murat Can Demirci’nin ise “görevi yaptırmamak için direnme ve toplantı ve yürüyüşler silah ve benzeri aletler taşıyarak kendilerini tanınmayacak hale getirerek katılma’ suçlarından tutuklama kararı verilmişse de suçun kanunda öngörülen cezasının alt ve üst sınırı, tutuklulukta geçen süre, suçun vasıf mahiyeti dikkate alınarak” tahliyesine karar verdi.

Hakimlik Murat Can Demirci hakkında ayrıca haftada iki gün karakola imza verme ve yurtdışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol uygulaması kararı verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.