Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi TV: Rektör protestolarını yasak ve sansüre rağmen Türkiye’ye duyuran öğrenci girişimi

Boğaziçi Üniversitesi’nde atanmış rektör Melih Bulu’ya karşı protestolar 4 Ocak’tan bu yana devam ediyor. Kampüse gazetecilerin, daha doğru bir deyişle iktidar yanlısı olmayan gazetecilerin girmesi yasak. Kampüste olup bitenler konusunda kamuoyunu bilgilendirmek ciddi bir sorun haline geldi.

Okulda yaşananları aktarmaya ilişkin sorunu çözen, öğrenciler oldu. Olayları önce sosyal medya aracılığıyla duyurmaya başlayan öğrenciler, 19 Şubat’ta Boğaziçi TV‘yi kurdu.

20 öğrencinin adeta bir haber merkezindeymişçesine çalıştığı Boğaziçi TV sadece kampüste olanları değil kampüs dışındaki gelişmeleri de takip ediyor. Boğaziçi TV, YouTube ve Twitch üzerinden düzenli canlı yayın yapıyor.

Medyascope‘tan Mehmet Yaşar Altundağ, Boğaziçi TV ekibiyle konuştu, nasıl çalıştıklarını ve protestoların geleceğini sordu.

Haber-kamera: Mehmet Yaşar Altundağ / Kurgu: Özgün Özgül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.