Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinden öğrenci gözaltılarına tepki: “Üniversitedeki yönetim krizi, en savunmasız kimliklere saldırılarak atlatılmaya çalışılıyor”

Atanan rektör Prof. Dr. Melih Bulu’ya karşı eylemlerin 4 Ocak’tan bu yana devam ettiği Boğaziçi Üniversitesi’nin önünde dün (25 Mart) 12 öğrenci gözaltına alındı. Polisin kampüse girmeleri için müdahale ettiği öğrenciler, gözaltına alınan arkadaşları serbest bırakılana kadar kampüsü terk etmeyeceklerini belirterek geceyi kampüste geçirdi. Öğrenciler bugün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı fakat onlara destek için İstanbul Adliyesi’ne giden ve açıklama yapmasına izin verilmeyen 52 kişi gözaltına alındı. Medyascope‘tan Mehmet Yaşar Altundağ, yaşananları Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleriyle konuştu. 

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mert Arslanalp, LGBTİ+ bireylere yönelik şiddeti, iktidarın Boğaziçi’ndeki protestoları “yeni bir kültür savaşının parçası haline getirme çabası” olarak yorumladı. Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Kuban Altınel, kampüs içinde ve dışındaki polis varlığının olayları tetiklediğini söyledi. Ekonomi Bölümü’nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Şemsa Özar ise “Boğaziçi’ndeki yönetim krizi, en savunmasız kimliklere saldırılarak atlatılmaya çalışılıyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.