Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (172) : Biden’ın iklim zirvesi ve ABD’nin liderlik sınavı – Ceren Ergenç, Merve Hande Akmehmet ve Sezin Öney ile söyleşi

ABD Başkanı Joe Biden’ın davetiyle 22-23 Nisan’da büyük bir sanal iklim zirvesi toplanıyor. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan davetliler arasında. Biden zirveyi sadece iklim krizi konusundaki duyarlılığından değil, ABD’nin küresel sorunların çözümüne liderlik etme iddiasının, dört yıllık Trump molasından sonra, devam edeceğini göstermek üzere organize etti. Küresel ısınmayı hızlandıran karbon salımları bakımından dünyayı en çok kirleten iki ülke Çin ve ABD, “yeşil ekonomi”nin hakimi olmak için de yarışıyor. Zirveyi ABD/Washington DC’den ekonomist Merve Hande Akmehmet, Çin Sozhou’dan siyasetbilimci akademisyen Doç. Dr. Ceren Ergenç ve Ankara’dan siyaset bilimci gazeteci Sezin Öney ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.