Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (75): “Kolay para kazanmanın yolları”

ParaPolitik programının 75. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Türkiye’de kolay yoldan para kazanmanın mümkün olup olmadığını ve bunun hangi sonuçlara yol açtığını anlattı. 

Kolay para kazanmak isteyen çok sayıda insan olmasının, bundan faydalanmak isteyen kişilerin ve şirketlerin sayısını da artırdığını belirten Yalçın Karatepe, çok sayıda şirketin hisselerini halka arz ettiğini vurguladı. Normalde halka arz edecek şirketin hisse senedi sayısını artırdığını ve buradan ortaya çıkacak kaynağın şirket için kullanıldığını anlatan Karatepe, Türkiye’de ise son dönemde yapılan halka arzların şirketin kasasına sermaye sokmadığını ve halktan elde edilen kaynakların şirket sahiplerinin cebine girdiğini söyledi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.