Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (76): “Merkez Bankası Başkanı’nın özgüveni yok”

ParaPolitik programının 76. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yeni başkanı Şahap Kavcıoğlu‘nun son bir hafta içinde yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Yalçın Karatepe, 128 milyar dolarlık Merkez Bankası rezervinin hangi mekanizmalar ve hangi kur üzerinden, ne zaman ve kime satıldığına ilişkin hiçbir açıklama yapmayan Kavcıoğlu’nın gündelik siyaset konularıyla ilgilenen bir politikacı gibi konuştuğunu vurguladı. 

Kavcıoğlu’nun rezerv meselesine ilişkin kamuoyunu ikna edecek bir açıklamaya sahip olmadığını da belirten Karatepe, Kavcıoğlu’nun konuşmalarına kabinedeki bakanlar gibi devamlı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a atıfta bulunarak başladığını, Merkez Bankası’nın ise faiz ya da rezervlerin kullanımı gibi kararlarda bağımsız bir kurum olarak değil Cumhurbaşkanı’nın onayını alarak davrandığını savundu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.