Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “Alkollü içki satışıyla ilgili bir şey söylenmemişti ama biz bu yarayı çok kaşıdık, son genelge ise haksız rekabetin önüne geçilmesi açısından esnaf için olumlu”

İçişleri Bakanlığı yayımladığı yeni bir genelge ile marketlerde vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürünün satışını yasakladı. Bakanlık ayrıca, tam kapanma boyunca alkollü içki satışını da durdurdu. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, genelgeyi Özgür Özdemir’e değerlendirdi. Palandöken, “Alkollü içki satışıyla ilgili bir şey söylenmemişti ama biz bu yarayı çok kaşıdık, İçişleri Bakanlığı’nın son genelgesi ise haksız rekabetin önüne geçilmesi açısından esnaf için olumlu bir gelişme” dedi.

“Artık sabredeceğiz”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, alkollü içki satışının yasaklaması hakkında ise şöyle konuştu: “Alkollü içkinin yasak olmasına dair bir madde ne kabineden çıkan kararlarda ve genelgede vardı ama sonunda bu yarayı fazla kaşıdık. Biz bunun üstüne çok gittik, böyle bir şey yoktu. Yetkili olmayan ağızlar çıktı ‘Ben satarım, sen satamazsın’ dedi. Sonunda yasak tek cümle ile resmi genelgeye girmiş oldu, artık sabredeceğiz. Böyle bir karardan memnun değilim, alkol satanların da temsilcisiyim.”

“İnternetten satış için düzenleme yapılması gerekiyor”

İnternetten yapılan satışlara dair de düzenleme yapılması gerektiğini belirten Palandöken sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim talebimiz internette yapılan satışlara dair de bir düzenleme yapılması. Salgın nedeniyle kapalı sektörlerin hakkaniyet ölçüsünde ürünlerini satamazken internet üzerinden piknik malzemelerinden tutun da plaj malzemelerine kadar her şey satılıyor. Ancak bunu satan yerler ise salgın nedeniyle kapalı durumda.”

TESK Genel Başkanı Palandöken, salgın nedeniyle esnafın yeteri kadar desteklenmediğini, yapılan yardımların artırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler