Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (79): “Sedat Peker Coin de çıktıysa…”

ParaPolitik programının 79. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, kripto paralara yatırım yapmanın doğru olup olmadığını ve buradan para kazanmanın ne kadar mümkün olduğunu değerlendirdi.

Kripto paraların ödeme aracı olmamasının yanı sıra bir yatırım aracı olması için gerekli yasal düzenlemelerin de mevcut olmadığını belirten Yalçın Karatepe, kripto para piyasasının ağırlıklı olarak spekülatif şekilde çalıştığını söyledi. 

Amacın alınan kripto paranın başkasına daha pahalıya satılması olduğunu ifade eden Karatepe, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in son haftalarda yaptığı açıklamalarla dikkat çekmesinin ardından Sedat Peker adı verilen bir kripto paranın piyasaya sürüldüğünü belirtti. Yalçın Karatepe, bu kripto paranın üretilmesinin ardından geçen ilk 24 saat içinde 250 bin dolarlık işlem gerçekleştiğini ve fiyatının bir günde yüzde 29 bin arttığını aktardı.

Çok sayıda mağduriyet olmasına rağmen kripto para piyasasına yeni yatırımcıların gireceği beklentisinin yüksek olduğunu vurgulayan Karatepe, bu piyasada para kazanmanın yolunun bir başkasının para kazanma hırsına bağlı olduğunu ve bunun da sürdürülebilir olmadığını söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.