Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da yeni kademeli normalleşmenin ilk gününü esnaf nasıl karşıladı? – “‘Hayırlı olsun’a ilk gelen mal sahibi oldu”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü (31 Mayıs) kabine toplantısının ardından koronavirüs tedbirleri kapsamında 49 gündür kapalı olan kafe ve restoranların bugünden (1 Haziran) itibaren 07.00-21.00 arasında hizmet verebileceğini açıkladı. İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde kafe ve restoran işleten esnaf, normalleşme kararlarından memnun olmadıklarını ve saat uygulamasının işlerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Yeni alınan kararlara göre, haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü 22.00 ile 05.00 saatleri arasında uygulanacak. Pazar günü ise sokağa çıkmak yasak olmaya devam edecek. Yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 00.00’a kadar paket servisini sürdürebilecek. Beşiktaş esnafı kademeli normalleşmede ilk günün nasıl geçtiğini Medyascope’a anlattı.

Bar işleten bir esnaf, “Bizim sektöre, alkollü kafe ve restoranlara bu normalleşme yaramayacak. Bir-iki saat sonra kapanacak olan bir yere kimse gelmez. Bize ilk ‘Hayırlı olsun’ diyenler mal sahipleri oldu. ‘Açıldık’ diyoruz ama aslında açılmadık” diye konuştu.

Bir başka esnaf ise “Umarım ileriki günlerde bir yoğunluk olur. Kapanma sürecinde istediğimiz desteği almadık. Evet, birtakım destekler aldık ama sorunlarımızı karşılayacak bir miktar değildi. Salgından beri kapalıyız. Büyük sorunlarımız var” dedi. 

Kamera: Ali Macit

Kurgu: Özgün Özgül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.