Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Millilerden sessiz prova

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Antalya kampındaki ikinci hazırlık maçında dün akşam (31 Mayıs) Gine ile karşılaştı. İlk hazırlık maçında Azerbaycan’ı 2-1 mağlup eden Ay-Yıldızlılar, etkisiz bir oyun sergilediği Gine karşısında ise sahadan 0-0’lık eşitlik ile ayrıldı. Türkiye, EURO 2020 öncesi son hazırlık maçında 3 Haziran Perşembe günü Moldova ile kozlarını paylaşacak.

Ay-Yıldızlılar, Gine ile yenişemedi

11 Haziran’da başlayacak EURO 2020 öncesi çalışmalarını sürdüren Türkiye, ikinci hazırlık maçında Gine‘yi Antalya Stadyumu’nda konuk etti. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Azerbaycan ile oynanan hazırlık maçındaki ilk 11’in yedisini değiştirerek Gine karşısına çıktı. Deneyimli teknik direktör, yaptığı bu geniş çaplı rotasyonda Altay Bayındır, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Taylan Antalyalı, Halil Akbunar, Orkun Kökçü ve Halil Dervişoğlu’nun yerine Mert Günok, Ozan Kabak, Mahmut Tekdemir, Dorukhan Toköz, İrfan Can Kahveci, Abdülkadir Ömür ve Enes Ünal’ı kullandı. Mücadelenin ilk yarıdaki ilk ve tek pozisyonu ise Afrika temsilcisinden geldi. Dakikalar 10’u gösterdiğinde topla buluşan Jose Kante, Mert Günok ile karşı karşıya kaldı fakat 30 yaşındaki forvetin şutu auta çıktı. Türkiye ise ilk yarının tamamında rakip kalede hemen hemen hiçbir tehlike yaratamayarak soyunma odasına gitti.

Ay-Yıldızlılar, tıpkı ilk 45 dakikalık bölümde olduğu gibi ikinci yarıya da etkisiz başladı ve kalesinde büyük bir tehlike yaşadı. 54. dakikada hızlı gelişen Gine atağında ceza sahasına giren Yakhouba Gnagna Barry, müsait pozisyonda şutunu çekti fakat Mert Günok engelini aşamadı. Maç boyunca oldukça etkisiz gözüken Türkiye, ilk net pozisyonuna 73. dakikada girebildi. Okay Yokuşlu’nun harika pasında top ile buluşan Mert Müldür’ün şutu, az fark ile üstten auta gitti. Dakikalar ilerledikçe etkisini artıran Ay-Yıldızlılar, 80. dakikada bir kez daha Mert Müldür ile gole yaklaştı fakat bu sefer de meşin yuvarlak üst direkten geri döndü. Bu kaçan fırsattan iki dakika sonra ise Kenan Karaman, Gine kalecisi Aly Keita’yı geçemedi. Karşılaşmanın son dakikalarında Halil Dervişoğlu ve Orkun Kökçü ile de pozisyonlara giren Türkiye, aradığı golü bulmayı başaramadı ve 90 dakika sonunda 0-0’lık eşitlik bozulmadı.

Şenol Güneş’in öğrencileri, EURO 2020 öncesi son hazırlık maçında 3 Haziran Perşembe günü Moldova ile kozlarını paylaşacak.

Türkiye ile Gine arasında oynanan hazırlık karşılaşmasının özet görüntülerine bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

Türkiye’nin EURO 2020’de A Grubu’nda mücadele edeceği İtalya, İsviçre ve Galler’in son durumlarına bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.