Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (103)- CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer: “Millet İttifakı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak aday ile yoluna devam edecek”

Ankara Gündemi’nin bu haftaki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer oldu. Programda Millet İttifakı‘ndaki ortak aday tartışmaları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Başkanlığı’na düzenlenen silahlı saldırı ve Türkiye’deki siyasal şiddet konuşuldu.

“Millet İttifakı’nın ortakları belli ve aynı şekilde devam edecek”

Taşcıer, Millet İttifakı’ndaki ortak aday tartışmaları için erken olduğunu ancak cumhurbaşkanlığı seçimine ortak aday ile gideceklerini söyledi: “Millet İttifakı her fırsatta bu ülkeyi huzura kavuşturacak bir ortaklık içerisinde herkese kucak açacağını ilk günden itibaren ifade etti. Bizim ittifak olarak yola çıktığımız partiler İYİ, Saadet, Demokrat Parti yani dört siyasi partinin ortak paydada bir araya gelerek oluşturduğu bir ittifak ve öncelikli amacı demokrasiden yana olan ve bu ülkede iyileştirilmiş parlamenter sistemi bir an önce hayata geçirmeyi hedefleyen bir ittifak. Biz seçimlere her zaman hazırız. Süreç içerisinde tartışmalar oluyor ancak Millet İttifakı, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ortak adayla devam edecek. Millet İttifakı’nın ortakları belli ve ben bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Ancak biz dört siyasi partinin bileşeniyiz. HDP seçmeninin de oylarını talep ediyoruz ama şu anki tabloda bu ittifakla seçime gidileceğini düşünüyorum.”

“Cumhur İttifakı kendi gibi düşünmeyen herkesi şiddet sarmalıyla karşı karşıya bırakıyor”

HDP İzmir İl Başkanlığı’na düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin de konuşan Gamze Taçcıer, “Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. HDP Türkiye’de en yüksek oyu alan üçüncü parti ve bu saldırının arkasında tek bir kişi yok. Demokrasiyi içine sindiremeyenlerin başvurduğu bir yöntemdir. Bu sadece HDP’ye yapılan bir saldırı değil, birçok parti liderine yapıldı. Cumhur İttifakı kendi gibi düşünmeyen herkesi şiddet sarmalıyla karşı karşıya bırakıyor. Tabii bunun altında yatan sebep, iktidar partisinin ve küçük ortağının muhalefeti terörize etmesinden kaynaklanıyor. Bunu sadece siyasi partilerle kısıtlamakta doğru değil. Hakkını savunmak isteyen işçi, öğrenci, kadınlar bunların hepsi terörize edildiği, hedef gösterildiği sürece bu şiddet eylemleri son bulamayacak. Bunu bizzat iktidar partisi de söyledi” dedi.

“İktidar, mafya ilişkilerini kullanarak ülkeyi kaosa sürükleyebilir”

Taşcıer, Sedat Peker’in, “Sokağa çıkmayın daha kanlı eylemler planlanıyor” çağrısını ise şöyle değerlendirdi: “Suç örgütü liderinin bu ülkede başbakanlık yapmış bir kişinin oğullarıyla, en üst kademedeki kişiler, gazeteciler, siyasi partilerle ilgili çok korkunç, vahim iddialarda bulunuyor. Fakat ne hukuk cephesinden ne de iktidar tarafından bir irade gösterilmiyor. Bunun nedeni tek adam tarafından yönetilen rejimden kaynaklanıyorBu günlerin iyi günler olduğunu en üst ağızdan duyduk. Sedat Peker bir videosunda bir medya kuruluşuna nasıl çöktüklerini, nasıl şiddet uyguladıklarını bizzat ifade etti. Aynı iktidar yine mafya ilişkilerini kullanarak yapabilir. Biz bunları bizzat yaşadık. Aynı yönetimi yeniden deneyecekler ama lütfen biz tekrar bu tuzağa düşmeden sağduyuyla ilk seçimde demokratik bir şekilde iktidara ders vererek onlara engel olabiliriz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.