Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (77) – “HDP’yi Savunma Kampanyası: Toplumsal taleplerle örtüşen direniş olabilir”

“İnandırıcılık zaafı ve güvenlikçilik endişesi kıskacına düşmek ihtimali kampanyanın iki zayıf noktası:

1-Açlık grevleri ve tecrit konuları, savunma kampanyasına yönelik toplumsal desteği zaafa uğratma riski barındırıyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) toplumsal destek kazanmak için açlık grevlerini destekleyecek ve teşvik edecek politikalardan kaçınmalı. Çünkü toplum genelinde açlık grevleri, seçilmiş kişilerin ‘ölüme yatırılması’ olarak algılanıyor. Tecrit ise tek bir erkek için, tek kişinin cezaevi koşullarının iyileştirilmesi için tüm kitlenin haklarının feda edilmesi olarak görülüyor dışarıdan bakanlar için.

2-İçişleri ve emniyet, güvenlikçi politikaların saldırganlık dozunu yükseltebilir. Özellikle Süleyman Soylu, Peker videolarından sonra zayıflayan imajını yeniden yükseltip, kendisini parlatmak için ‘Kürtler’e saldırma’ fırsatı olarak kullanabilir. HDP’yi Savunma Kampanyası, emniyetin terörle mücadelesi havasına büründürülebilir iktidar tarafından. Buna karşı da ülkedeki demokratik muhalif kesimlerin üstüne düşen kampanyaya desteği olabildiğince yükseltmek.”

Berrin Sönmez, “Feminist Bakış”ta yorumluyor…

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.