Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (110) – CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay: “Yangın bölgelerinde uçak ve helikopterler yetersiz, vatandaş canını tehlikeye atarak mücadelesini sürdürüyor”

Ankara Gündemi’nin bu haftaki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Burak Erbay ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu oldu. Programda süren orman yangınları konuşuldu.

“Uçak ve helikopterler yetersiz”

Programa yangının sürdüğü Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nden bağlanan Burak Erbay, helikopter ve uçak yetersizliğine dikkat çekti. Erbay, “Köyceğiz’de halk kendi imkanlarıyla hayvanlarını tahliye ediyor. Ortada bir kamu kurumu yok. Ortada kağıt üstünde bir kriz masası vardır belki ama gerçek anlamda bir kriz masası yok. Kimseye ulaşamıyoruz. Yangın başladığından beri hiç kimse bir araya gelmedi. Burada maalesef uçak ve helikopter sayısı yetersiz, vatandaş canını tehlikeye atarak mücadelesini sürdürüyor” dedi.

“Yangına gerekli hazırlık yoktu”

Hükümetin yangınlar için gerekli hazırlığı yapmadığını ifade eden Burak Erbay, şöyle konuştu:

“Yangınlar kırsal alanda başladı ve havalar da sıcak olduğu için hızlı bir şekilde çeşitli yerlerde devam etti. Buralar ulaşımın olmadığı sarp ormanların bulunduğu yerler. Bu nedenle müdahalenin zor olduğu yerler. Gerekli hazırlık olmadığından yangının olduğu yerlere ulaşılabilmesi için iş makineleriyle yol açıldı. Maalesef yangınlar da rüzgarın etkisiyle sıçrayarak her yere ulaştı.”

“Her şey var hükümet yok”

Yangın bölgesinde bulunan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da hükümeti eleştirerek, “Burada gönüllüler var her şey var ancak ortada uçak ve hükümet yok” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler