Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü Ankara’da kutlandı: “Gurur, minnet ve şükran duyuyoruz”

Kamera-Kurgu: Deniz Eker

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü başkent Ankara‘da törenlerle kutlandı. Anıtkabir’de düzenlenen devlet törenine AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, siyasi partilerin temsilcileri ve bürokratlar katıldı. Düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel deftere şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, bağımsızlığımıza giden yolun altın halkalarından Büyük Zaferin 99. yıldönümünde bir kez daha huzurunuzdayız. Bu tarihî günde zatıâlinizi ve aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz. Türkiye’yi bizlere çizdiğiniz hedefler doğrultusunda parlak bir geleceğe taşıyoruz.

Savunma sanayiinde attığımız adımlarla milletimizin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin caydırıcılığını her alanda daha da artırıyoruz. Demokraside, adalette, hak ve özgürlüklerde hayata geçirdiğimiz reformlarla, cumhurla, cumhuriyetimiz arasındaki bağı tahkim ediyoruz. Emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti emin ellerdedir. Ruhun şad olsun.”

“Gurur, minnet, şükran duyuyoruz”

Anıtkabir, devlet töreninin ardından halkın ziyaretine açıldı. Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü vesilesiyle halk, Anıtkabir’e akın etti.

Anıtkabir’i ziyaret eden bir vatandaş, “Gurur, minnet, şükran duyuyoruz. Bugün çocuklarımın da bu duyguları yaşaması için Anıtkabir’e geldik. Bu duygular ebediyete kadar devam edecek” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.