Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroLeague geri sayımı (17) – Zalgris Kaunas topu Mudiay’e emanet edecek

2020-2021 normal sezonu bitirdiği sıra: 11

Medyascope’a göre sıralama tahmini: 11.

Zalgris Kaunas’ta gelenler ve gidenler

Koç: Martin Schiller

Yeni transferler: Emmanuel Mudiay (PG, Utah Jazz), Janis Strelnieks (PG, CSKA Moskova), Mantas Kalnietis (PG, Lokomotiv Kuban), Edgaras Ulanovas (SF, Fenerbahçe Beko), Niels Giffey (SG / SF, ALBA Berlin), Thomas Dimsa (SG/SF, Herbalife Gran Canaria), Tyler Cavanaugh (PF, Iberostar Tenerife), Erikas Venskus (PF, Lietkabelis), Josh Nebo (C, Hapoel Eilat)

Sözleşme uzatanlar: Lukas Lekavicius (PG), Paulius Jankunas (PF), Joffrey Lauvergne (C)

Takımdan ayrılanlar: Thomas Walkup (PG, Olympiakos), Rokas Jokubaitis (PG, Barcelona), Marius Grigonis (SG-SF, CSKA Moskova), Nigel Hayes (PF, Barcelona), Augustine Rubit (PF, Bayern Münih), Steve Vasturia (SG, Beşiktaş Icrypex)

Martin Schiller’in ikinci sezonu

EuroLeague’in en istikrarlı ve sistemli takımlarından biri olan Zalgiris Kaunas, 2020-2021 sezonunda play-off yapamasa da 39 yaşındaki Avusturyalı koç Martin Schiller’le yoluna devam ediyor. Geçen sezon parıltılı performanslar gösteren takımın koçu, Almanya’da WBC Wels, Artland Dragons, Riesen Ludwigsburg ve Almanya A Milli Erkek Takımı’nda yardımcı antrenör olarak görev aldıktan sonra üç sezon boyunca (2017-20) Utah Jazz’ın G League takımı Salt Lake City Stars’ın koçu oldu. EuroLeague’de sık rastlamadığımız bir kariyere sahip olan Schiller’in başarılı olması, önümüzdeki sezonlar için Avrupa ve NBA arasında farklı tarzda yeni bir köprünün kurulmasına olanak sağlayabilir.

Marius Grigonis başta olmak üzere yaşanan kayıplar

Zalgiris Kaunas en büyük güç kaybını, oyun kurucu Thomas Walkup’ın ve takımın yükselen yıldızı, oyun kurma meziyetleriyle de dikkat çeken Marius Grigonis’in ayrılıklarıyla yaşadı. Galatasaray formasıyla Avrupa’ya, Zalgiris formasıyla EuroLeague’e adım atan Nigel Hayes ve altyapıdan yetişen 20 yaşındaki Rokas Jokubaitis’i parlatıp Barcelona’ya gönderen Litvanya temsilcisi, Emmanuel Mudiay transferiyle potansiyeli yüksek ancak riskler barındıran bir ekleme yaptı.

Emmanuel Mudiay eklemesi

Emmanuel Mudiay, 2015 NBA Draftı’nda Denver Nuggets tarafından birinci tur yedinci sıradan seçildi. Sırasıyla Denver, New York Knicks ve Utah Jazz’da beklentileri karşılayamayan, kariyerinde draft’tan önce Çin’de forma giymiş olan Mudiay, 25 yaşında yeni bir maceraya atıldı. Pozisyonuna göre 1.96 boyu ve atletik özellikleriyle fiziksel avantajı olan Kongolu basketbolcunun oyun zekâsıyla, karar verme mekanizması açılarından yol katetmesi gerekiyor ancak potansiyeli yüksek bir ekleme. 

Joffrey Lauvergne ve Litvanyalı çekirdeği

Denver’da bir sezon beraber oynamış Mudiay – Joffrey Lauvergne ikilisinin 1-5 bağlantısı, Kaunas’ın en etkili silahı olabilir. Altyapısından yetiştiği Zalgiris’e geri dönen ve artık EuroLeague’in tecrübeli oyun kurucularından biri haline gelen 27 yaşındaki Lukas Lekavicius’la sözleşme uzatılması, Mudiay’in adaptasyon sürecinde önemli bir avantaj.

Ayrıca tecrübeli Litvanyalı basketbolcular 25 yaşındaki Mantas Kalnietis ve 29 yaşındaki Edgaras Ulanovas’nı eve dönmesi, kulübün sembol isimlerinden biri olan 37 yaşındaki Paulis Jankunas’la sözleşme uzatılması ve 35 yaşındaki Arturas Milaknis’in varlığı ile Zalgiris Kaunas, yine tecrübeli bir Litvanyalı çekirdeğe sahip. Bu çekirdeğin yaş almış olmasının dezavantajlı durumlar yaratabileceği Zalgiris’te, yeni transfer Josh Nebo EuroLeague’de çaylak sezonunu geçirecek. Geçen sezon İsrail’de Hapoel Eilat formasıyla 13,9 sayı, 9,7 ribaund, 1,1 blok ortalamaları yakalayan 23 yaşındaki ABD’li uzun, önümüzdeki sezonun sürpriz faktörü olabilir.

Zalgris Kaunas’ın sezon öncesi ilk hazırlık maçında Mudiay ve Lauvergne ortaklığı:

Emmanuel Mudiay’in 2018/2019 NBA sezonundaki en güzel hareketleri:

https://www.youtube.com/watch?v=j3Mwb26jiv0&feature=youtu.be

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler