Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroLeague geri sayımı (16) – UNICS Kazan’ın Avrupa’nın en büyük kupasına dönüş sezonu

2020-2021 normal sezonu bitirdiği sıra: 7DAYS EuroCup ikincisi

Medyascope’a göre sıralama tahmini: 13.

UNICS Kazan’da gelenler ve gidenler

Koç: Velimir Perasovic

Yeni transferler: Lorenzo Brown (PG, Fenerbahçe Beko), Mario Hezonja (SF, Panathinaikos), Andrey Vorontsevich (PF, Nizhny Novgorod) Will Thomas (PF, Zenit St. Petersburg), Tonye Jekiri (C, Baskonia), Vlacheslav Zaitsev (PG, Khimki Moskova), Marco Spissu (PG, Banca di Sardegna Sassa), Artem Komolov (SG, Nizhny Novgorod), Evgeny Vallev (PF, Khimki Moskova)

Sözleşme uzatanlar: John Brown (F), Dmitri Uzinskii (F), Georgy Zhbanov (F)

Takımdan ayrılanlar: Jordan Theodore (PG, Alvark Tokyo), Jamar Smith (PG-SG, Bahçeşehir Koleji), Nate Wolters (PG, Kızılyıldız), Okaro White (C, Panathinaikos), Jordan Morgan (C), Kostas Kaimakoglou (PF), Pavel Sergeev (PG), Evgeny Kolesnikov (SG), John Holland (SF), Pavel Antipov (PF)

EuroLeague’e dönüş

UNICS Kazan’ın EuroLeague’e dönüşünde takımı 2017’den beri çalıştıran koç Dimitrios Priftis ile yollar ayrıldı. 52 yaşındaki Yunan başantrenör ülkesine dönerek Panathinaikos’un başına geçti. Büyük bir kadro sirkülasyonuyla toplamda 10 oyuncuyla yolları ayrılan UNICS Kazan, geçen sezon kritik rolü bulunan isimleri kaybetti. 16,1 sayı ortalamasıyla takımın en skorer oyuncusu Jamar Smith’ı Bahçeşehir’e kaptıran Kazan, EuroLeague tecrübesi bulunan Nate Wolters ve Jordan Theodore’un da ayrılıklarıyla guard rotasyonundan üç kayıp yaşadı. Uzun rotasyonunda ise 10,1 sayı, 5,4 ribaund ortalaması tutturan Okaro White ve 10,7 sayı, 6,9 ribaund ile oynayan Jordan Morgan takımdan ayrılırken benzer bir sayı ve ribaund katkısı veren John Brown kadroda tutuldu.

Mario Hezonja transferi

UNICS Kazan’ın bu sezon yaptığı en önemli ekleme, Mario Hezonja oldu. Barcelona altyapısında yetiştikten ve A takımında dikkat çektikten sonra 2015 NBA Draftı’nda beşinci sıradan Orlando Magic tarafından draft edildi. New York Knicks ve Portland Trail Blazers’ta şans bulduktan sonra NBA’de beklediği role erişemeyen Hezonja, geçen sezon Panathinaikos ile EuroLeague’e döndü. 26 yaşındaki Hırvat forvet, 11,8 sayı, 3 ribaund ve 1,6 asist ortalamaları tutturarak bu sezona dair umut verdi. Takımın en öne çıkan oyuncusu olan Hezonja’nın EuroLeague’in tecrübeli koçlarından Velimir Perasovic’le kuracağı ilişki, üzerine kurulan oyuna nasıl reaksiyon vereceği Kazan için belirleyici olacak.

Lorenzo Brown ve Isaiah Canaan ikilisi

UNICS için bir diğer kritik faktör, yeni guard rotasyonunda Lorenzo Brown ve Isaiah Canaan ile birlikte Marco Spissu’nun uyum sağlayıp sağlayamayacağı olacak. 2013’te NBA’e ikinci turdan seçilerek adım atan Brown ve Canaan, farklı takımlarda şanslarını denediler ancak istikrarlı rol oyuncuları olamayıp Avrupa’ya geldiler. Son iki sezonda Kızılyıldız ve Fenerbahçe Beko formaları giydikten sonra 31 yaşındaki Lorenzo Brown, EuroLeague’deki üçüncü sezonuna girecek iken 30 yaşındaki Isaiah Canaan, çaylak sezonunu oynayacak. 26 yaşındaki İtalyan Marco Spissu ise kiralık geçen sezonların ardından ilk EuroLeague sezonunda kısa rotasyonunun dengeleyici oyuncusu olabilir.

14 yıl boyunca CSKA Moskova forması giyen 34 yaşındaki Andrey Vorontsevich takımın en tecrübeli oyuncusu. Takımın bir diğer yeni transferi Tonye Jekiri, çember koruma özelliği ve atletik becerileriyle Vorontsevich’in eksiklerini kapatacak partner olacak. 27 yaşındaki Nijeryalı uzun, ülkemizde Gaziantep’te gösterdiği performans ve ASVEL, Baskonia tecrübelerinin ardından üçüncü EuroLeague sezonuna giriyor.

Mario Hezonja’nın NBA’deki en iyi smaçları:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler