Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroLeague geri sayımı (3) – AS Monaco, yeni kadrosuyla EuroLeague sahnesine çıkıyor

2020-2021 sezonunu bitirdiği sıra: EuroCup şampiyonu

Medyascope’a göre sıralama tahmini: 15.

AS Monaco’da gelenler ve gidenler

Koç: Zvezdan Mitrovic

Yeni transferler: Mike James (PG, Brooklyn Nets), Leo Westermann (PG, Barcelona), Will Thomas (SF-PF, Zenit), Brock Motum (PF, Galatasaray), Donta Hall (PF, Orlando Magic), Donatas Motiejunas (PF-C, Xinjiang Guanghui), Paris Lee (PG-SG, Orleans Loiret Basket), Danilo Andjusic (SG, JL Bourg-en-Bresse), Yakuba Ouattara (SG, Betis Basket), Armel Traore (SF, Centre Federal Du Basketball), Ibrahima Fall Faye (PF, Antwerp Giants), Alpha Diallo (SF, Lavrio Megabolt), Jerry Boutsiele (C, CSP Limoges) 

Sözleşme uzatanlar: –

Takımdan ayrılanlar: Dee Bost (PG, Galatasaray), Mathias Lessort (C, Maccabi Tel Aviv), Branden Frazier (PG-SG, Stelmet Zielona Góra), Abdoulaye Ndouye (PG-SG, Cholet), Khadeen Carrington (SF, Real Betis), Marcos Knight (SG, serbest), Jaleel O’Brien (SF-PF, serbest), Damien Inglis (PF, serbest), Rasid Mahalbasic (PF-C, Breogan), Wilfried Yeguete (C, serbest)

Silbaştan kurulan kadro

AS Monaco, geçen sezon EuroCup’ta UNICS Kazan’ı mağlup ederek şampiyon oldu ve EuroLeague biletini kaptı. Şampiyon kadrosundaki 15 oyuncudan yalnızca Rob Gray ve Rudy Demahis ile yola devam eden Fransa temsilcisi, 13 yeni transfer yaptı.

Mike James ve kısa rotasyonu

Skorerliği ve atletizminin yanı sıra ilginç karakteri, Twitter kullanımıyla Mike James, EuroLeague’in en tartışmalı ancak bir o kadar yetenekli ve renkli oyuncularından biri. Gittiği her takımda olumlu veya olumsuz, takip etmeye değer bir hikâye yazan James, Brooklyn Nets’te rotasyon oyuncusu olmayı başardığı bir dönemin ardından EuroLeague’e, bir önceki takımı CSKA’ya nazaran daha düşük bütçeli bir takım ile döndü.

Mike James ile birlikte Monaco’nun en güçlü yönü, kısa rotasyonu. Geçen sezon EuroCup finallerinde MVP seçilen Rob Gray ve James’in yanı sıra, bu mevkiye Leo Westermann ve Paris Lee takviyeleri de yapıldı.

Westermann, Fenerbahçe ve Barcelona formalarıyla beklentilerin altında kaldığı iki sezonun ardından daha mütevazı kadrosu ve hedefleri olan bir takıma geldi. Daha önce CSKA Moskova’da da benzer sıkıntıları yaşayan Fransız oyuncu, Zalgiris Kaunas’ta geçirdiği iki dönemde de oldukça dikkat çekmişti. 29 yaşındaki Fransız oyuncu, Monaco’da Mike James ve Paris Lee’nin skor odaklı tarzlarının yanında oyun kurucu yönüyle tekrar kendini kanıtlayabilir.

2017’de geldiği Avrupa’da, EuroLeague’de ilk kez mücadele edecek olan Paris Lee, geçten sezon Fransa ligi LNB Pro A’da Orleans Loiret Basket formasıyla etkileyici bir performans gösterdi. 26 yaşındaki ABD’li oyun kurucu, 34 maçta 14,9 sayı, 2,6 ribaund, 7,8 asist ortalamaları yakaladı.

Donatas Motiejunas’ın EuroLeague’e dönüşü

Yıllarca NBA ve Çin’de geçen inişli çıkışlı basketbol kariyerinin ardından Donatas Motiejunas, 2012’den sonra tekrar Avrupa’ya döndü. Motiejunas geçen sezon Çin’de 21,6 sayı, 13,7 ribaund gibi harika istatistikler yakaladı. Bu durum en azından sağlıklı olduğuna dair iyi bir işaret olmasına rağmen Çin Ligi, EuroLeague için bir ölçüt değil. Kalıplı fiziği, dış şut özelliği ve ribaund hakimiyetiyle uyum sağladığı takdirde 31 yaşındaki Litvanyalı, Monaco adına sezonun belirleyici oyuncularından biri olabilir.

İki ve dört numaraya daha önce EuroLeague tecrübesi bulunan Danilo Andjusic ve Brock Motum’u transfer eden Monaco, NBA’de tutunamayan Donta Hall’a da şans verecek. Mike James, Motiejunas’lı, skorer kısa rotasyonlu Monaco, Zvezdan Mitrovic önderliğinde 2021-22 EuroLeague sezonunun izlemesi keyifli takımlarından biri olmaya aday.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler