Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2021 Nobel Kimya Ödülü’nü Benjamin List ve David W.C. MacMillan kazandı

2021 Nobel Kimya Ödülü sahiplerini buldu. “Asimetrik organokataliz gelişimi” üzerine çalışmalar yürüten bilim insanları Benjamin List ve David W.C. MacMillan 2021 Nobel Fizik Ödülü’ne layık görüldü.

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi açıklamasında, “Organik katalizörler çok sayıda kimyasal reaksiyonu yürütmek için kullanılabilir” dedi. Bu katalizatörlerin hem çevre dostu hem de üretiminin daha az olduğu belirtiliyor.

Pazartesi günü (4 Ekim), ABD’li bilim insanları David Julius ve Ardern Patapoutian ciltte sıcaklık ve dokunmayı algılayan reseptörleri keşfettikleri için Nobel Tıp Ödülü’ne layık görülmüşlerdi. Dün (5 Ekim) ise Japonya doğumlu Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Syukuro Manabe, Almanya vatandaşı Klaus Hasselmann ve İtalya vatandaşı Giorgio Parisi, dünyanın değişen iklimi gibi karmaşık fiziksel sistemleri anlamamıza yardımcı olan çalışmaları nedeniyle 2021 Nobel Fizik Ödülü’nü kazanmışlardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.