Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eğitim 360° (24): Betül Bozkurt ve Gizem Kendik Önduygu ile oyunun öğrenmeyle ilişkisi ve oyun hakkı üzerine söyleşi

Medyascope ve Eğitim Reformu Girişimi (ERG) işbirliğiyle hazırlanan Eğitim 360°’ın bu bölümünde ERG Eğitim Laboratuvarı Koordinatörü Yaprak Sarıışık, konukları Bir İz Derneği’nden Betül Bozkurt ve Toyi’den Gizem Kendik Önduygu ile birlikte oyunun öğrenmeyle ilişkisi, oyun hakkı ve eğitimde oyunun önemi üzerine konuştu.

Betül Bozkurt, oyunun çocuğun fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimine etkilerinden bahsetti. Bozkurt ayrıca oyunla öğrenilen bilgi ya da oyunla geliştirilen beceri daha kalıcı olduğu için oyunun bir eğitim aracı olarak önemini vurguladı ve oyunun sadece çocuğun değil yetişkinin de ihtiyaçlarından biri olduğunu belirterek sosyal dönüşümde oyunun rolüne dair örnekler sundu. Gizem Kendik Önduygu programda, serbest oyunun öğrenmeyle ilişkisinden ve oyun hakkının öneminden bahsetti. Önduygu, çocuklarla çalışan herkesi, yaptıkları işleri çocukların güçlenmesi perspektifinden ele almaya ve çocuklara adım adım yönergeler vermek yerine serbest oyunu destekleyecek imkanlar yaratmaya davet etti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.