Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali başlıyor – Prof. Dr. Bengi Semerci: “Festival demek, insanların filmleri aynı salonda izleyip tartışmaları, üzerine konuşmaları demek”

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Şişli Belediyesi’nin katkıları ile bu yıl 11’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 26 Kasım Cuma günü başlıyor. 2 Aralık’a kadar sürecek festival kapsamında ilk kez İstanbul’da gösterime girecek seçkiler var. Bu sene Onur Ödülü, Afganistan’da direnen tüm kadınlara ve kadın sinemacılara ithafen Sahraa Karimi’ye verilecek.

Medyascope yayınına konuk olan Festival Direktörü Prof. Dr. Bengi Semerci, adalet ile ilgili konuşmamız ve bir şeyler yapmamız gerektiğini dile getirerek şunları söyledi:

”Hepimiz her gün artan oranda aslında adalete ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu, sabah uyandığımız andan itibaren aslında adalet ile ilgili konuşmamız gerektiğini ve adaletle ilgili bir şeyler yapmamız gerektiğini her geçen gün artan oranda fark ediyoruz. Festival bu açıdan bir fırsat. Hep söylüyoruz, adalet herkese lazım. Bizim kendimizi iyi hissetmemiz ya da adil bir yerde yaşıyormuş gibi düşünmemiz hiç önemli değil eğer diğerlerinin dünyasını gözümüzün önüne getirmiyor, onlar için de adalet istemiyorsak, başkalarının adaleti için bir şey yapmıyorsak, bizim içinde olduğumuz duruma adil bir düzen demek mümkün değil. O yüzden hep söylüyorum: Lütfen sinemaları seyircisiz, adaleti de sahipsiz bırakmayalım. Festival demek sadece birtakım filmlerin gösterilmesi demek değil. Festival demek, endüstrinin, seyircinin bir araya gelmesi, insanların o filmleri aynı salonda izleyip tartışmaları, üzerine konuşmaları demek.’

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.