Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (126): DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen: “Metin Gürcan’ın analizleri, iktidarın ‘yerli ve milli beka’ meselesini yerle bir etti”

Ankara Gündemi programının bu haftaki konuğu Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen oldu. Programda DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Metin Gürcan’ın “siyasi casusluk” suçlamasıyla tutuklanması konuşuldu.

“Dosyanın bütününde gizli ya da çok gizli ibareli hiçbir belge yok”

Metin Gürcan’ın hiçbir teknik takibinde devletin gizli belgelerinin elde edilmesi ve bunların karşı tarafa ulaştırılması gibi bir durumun olmadığını belirten Mehmet Emin Ekmen, “Dosyanın bütününde gizli ya da çok gizli ibareli hiçbir belge yok. Sohbetlerin tamamı açık kaynaklardaki hususlar. Hukuki anlamda askeri veya siyasi casusluk suçlarının hiçbirinin oluşmadığına eminiz, tabii ki iddianame hazırlandığında tekrar bakacağız” dedi.

“Gürcan’ın analizleri, iktidarın sürdürdüğü ‘yerli ve milli beka’ meselesini yerle bir etti”

Ekmen sözlerine şöyle devam etti: “Metin Gürcan’ın dış politika ve güvenlik alanlarındaki analiz ve eleştirileri iktidarın ısrarla sürdürdüğü ‘yerli ve milli beka’ meselesini yerle bir etti. O yüzden de hedefe kondu.”

“Bu görüntüdeki haliyle Metin Gürcan’ın para aldığı görüntüleri etik açıdan yanlış buluyoruz”

Konunun etik boyutu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Ekmen, “Kamuoyunda Metin Gürcan’ın elden para aldığı görüntülerin etik olmadığı yönünde güçlü bir kanaat var. Biz de bu görüntüdeki haliyle yanlış olduğunu düşünüyoruz. Ancak bunun için bütün verileri görmemiz lazım. Metin Bey’in bu parayı vergilendirip vergilendirmediğini anlamamız lazım” diye konuştu. 

“Bütün hükümet medyası bizi hedef gösteriyorsa, hedefte DEVA Partisi vardır”

Gürcan hakkındaki soruşturmanın özellikle hükümete yakın medya tarafından DEVA Partisi hedef alınarak aktarıldığını belirten Ekmen, “Bütün hükümet medyası gizliliği ihlal edilmiş görüntülerle bizi hedef gösteriyorsa hedefte DEVA Partisi vardır. Bu sadece bizim mücadele azmimizi artırır. Bu saldırıyı kabul ediyoruz ve cevap veriyoruz” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.