Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Demirören’in medyası, Milli Piyangosu’na güven sağlayamadı

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, Milli Piyango’nun, Demirören Grubu ve İtalyan ortağı Sisal’e devrinden sonra bilet satışlarında yaşanan düşüşü ele aldı. Bilet satışlarının büyük oranda düştüğünü ve çalışanların maaşlarının ödenmesinde dahi güçlük yaşandığını belirten Bildirici şöyle yazdı:

“Hürriyet, dün ilk sayfada sürmanşetten ‘120 milyon heyecanı’ anonsu yayımladı. ‘Milli Piyango’nun 120 milyon liralık yılbaşı büyük ikramiyesi için geri sayım başladı’ diye yazıyordu. Milliyet ve Posta da 120 milyon liralık Milli Piyango özel çekilişinin Kanal D’den canlı yayımlanacağını yine sürmanşetten duyuruyorlardı.

Milli Piyango bugünkü Hürriyet’te de birinci sayfanın tepesinde kocaman harflerle ‘120 milyon kime çıkacak’ deniyor. Elbette Milliyet ve Posta’da da Milli Piyango anonsları sürmanşette.

Demirören Medya Grubu, reklam kokan bu haberleriyle Milli Piyango’ya destek veriyor; kamunun değil patronlarının çıkarını koruyup kolluyor. Patronun çıkarını savunurken de olumsuzlukları yayımlamayarak okur ve izleyicisinden bilgi saklıyor; doğru bilgi vermiyor, kandırmaya çalışıyor.

Bu tutum bir yandan gazeteciliğe büyük zarar veriyor. Ama öte yandan Hürriyet’i, Milliyet’i ne kadar yazarsa yazsın, Kanal D’si ne yayın yayarsa yapsın, Milli Piyango Yılbaşı Çekilişi’nin bilet satışları eskisiyle kıyaslanmayacak ölçüde düşüyor.”

Faruk Bildirici’nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.