Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Anna Laudel’den yeni sergi: “Bir ve Sıfır İki Eder”

Cem Sonel’in “Bir ve Sıfır İki Eder” isimli kişisel sergisi İstanbul-Beyoğlu’ndaki Anna Laudel Gallery’de ziyarete açıldı. Sergide sanatçının ileri dönüşüm ile ürettiği işleri, muralları ve “Code of Conquer” serisinden dijital tabanlı çalışmaları yer alıyor. Sergi, 27 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek.


Sanatçı Cem Sonel’in kişisel sergisi “Bir ve Sıfır İki Eder”, Anna Laudel Galeri’de ziyarete açıldı. Sergide sanatçının tüketim kültürünü eleştirdiği ileri dönüşüm eserleri ve “Code of Conquer” serisinden dijital tabanlı işleri yer alıyor.

Konuya matematik ya da işlem olarak bakmadan biraz daha farklı bir pencereye yöneltmek istediğini söyleyen Cem Sonel, sergi ismini bilinçli tasarladığından bahsederek şöyle dedi:

Bir ve sıfırı toplamaya ihtiyaç yok. 1’i bir nitelik, 0’ı da başka bir nitelik olarak aldığınızda aslında elinizde iki nitelik olur. Sıfırı hep olmama hali ya da hiçlik, yutan eleman gibi olumsuz tamlamalar ile alıyoruz ama aslında biz bugün 1’den bahsedebiliyorsak 0’a ihtiyaç duyarız, 0’dan bahsetmek için de yine 1’e ihtiyaç vardır yani aslında bir varlıktan bahsetmek için mutlaka bir yokluğa ihtiyaç duyarız.”

Dijital tabanlı işlerinde, gelenekseli de reddetmeden üretmek istediğini vurgulayan Sonel, “Sokak sanatçısı olmak için sokağa çıkmadım ben zaten sokaktaydım. Sokağı seviyorum çünkü sokakta bir kat yok, toplumun tamamını içinde barındıran bir salon gibi” dedi.

Sokakta hayatın her an içinde olan led panellerin hiçbir estetik kaygı gütmeden oluşturduğu rahatsız ediciliği nasıl kendine göre şekillendirdiğinden ve aslında bu hikayenin led panelleri kolayca manipüle edebildiğini keşfetmesiyle başladığını anlatan Cem Sonel, “Gidip bir panele kendi USB belleğimi kullanarak kendi imzamı bırakabildiğimi fark ettim. Bu da bana yeni bir oyun alanı açmış oldu. Duvarlar tükense bile amaç sokakta üretmekse yeni alanlar bulabileceğimi fark ettirdi” diye konuştu.

Sergi 27 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek.




Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.