Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (134) – CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır: “Belge ulaştıran bürokratların bir kısmı vicdanen rahatsız, bir kısmı iktidarın değişeceğini görüyor”

Ankara Gündemi programının bu haftaki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır oldu. Programda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çarşamba günü Twitter hesabından yayınladığı açıklama videosu ve CHP’nin “beşli çete” olarak nitelendirdiği şirketlere verilen kamu ihaleleri konuşuldu. Bürokratlardan kendilerine belge gelmeye devam ettiğini vurgulayan Başarır, “Bürokratların bir kısmı vicdanen rahatsız, bir kısmı ise iktidarın değişeceğini görüyor” dedi.

“Beşli çete” ihaleleri hakkında kitap

Ali Mahir Başarır, “beşli çete” diyerek niteledikleri şirketlere verilen ihalelerle ilgili yazdığı kitabın şubat ayında yayımlanacağını açıkladı ve kitapta nelerin yer aldığını şöyle anlattı: “İhalelerin yapılma şeklini, kamu ihale kanunundaki değişiklikleri, hukuksuz şekilde ihale bedellerinin nasıl artırıldığını ve geleceğimizin nasıl ipotek altına alındığını bu kitapta göreceksiniz.”

“Gerekirse şirketlere el koyulacak”

Kitapta çözüm önerilerinden de bahseden Başarır, iktidara geldiklerinde bütün ihalelerin tek tek inceleneceğini ve ihale kanununu ihlal ederek devleti fakirleştiren ihaleler alan şirketlere el koyabileceklerini belirtti: “Çözüm olarak devletleştirme, kamulaştırma ve el koyma seçeneklerini ortaya koyduk. Eğer suç varsa, devlet fakirleşmişse ve Kamu İhale Kanunu ihlal edilmişse, her ihale ayrı ayrı değerlendirilecek ve gerekirse şirketlere el koyulacak.”

“Bürokratların bir kısmı iktidarın değişeceğini görüyor”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na gelen belgelerden de bahseden ve önümüzdeki süreçte bu belgelerin sayısının artabileceğini vurgulayan Başarır, bürokratlardan belge gelmesinin üç nedeni olduğunu söyledi: “Bürokratların bir kısmı ‘bu kadar da olmaz” diyor, bir kısmı iktidarın değişeceğini görüyor, bir kısmı ise yaşananlardan vicdanen rahatsız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.