Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (111): Türkiye’ye gelen Rus LGBTİ+’lar & Nevroz kutlamalarında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı tavır

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini her cumartesi 19:00’da ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni“nde bu hafta, Türkiye’ye gelen Rus LGBTİ+’ları ve Nevroz kutlamalarında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı tavrı konuştuk.

Editör: Gamze Elvan / Prodüktör: Özgün Özgül

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı neredeyse bir aydır devam ederken iki ülkede de vatandaşlar savaşın yarattığı ekonomik ve siyasi baskıyı üzerlerinde hissediyor. Baskı altında yaşayanlar arasında LGBTİ+’lar da var. Geçen hafta LGBTİ+ aktivisti Metehan Özkan Gökkuşağı Bülteni’ne konuk olup, Türkiye’ye gelen Rus LGBTİ+’ların durumunu anlatmıştı. Bu hafta Medyascope’ta LİSTAG kitaplarının editörü Yasemin Zeynep Başaran ve LGBTİ+ aktivisti Metehan Özkan’ın Türkiye’ye gelen Rus LGBTİ+’la yaptıkları görüşmeler yayınlandı

Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolarda 12 öğrenci gökkuşağı bayrağı açtıkları gerekçesiyle yargılanmaya devam ediyor. Görüntülere dair bilirkişi raporu çıkarken bir sonraki duruşma 21  Haziran’a ertelendi. Ayrıca aynı gün, avukatların 104. Adalet Nöbeti’nde de gündem Boğaziçi Üniversitesi’ydi.

Şükran Şençekiçer’in sunduğu SosyoPolitik programına bu hafta, Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nden (SPoD) Zarife Akbulut ve Halim Kır konuk oldu. Kır ve Akbulut, SPoD’un “Türkiye Buna Hazır” kampanyası kapsamında siyasi partilere yaptıkları ziyaretleri ve partilerin LGBTİ+ haklarına ve bu konudaki politikalara bakışlarını, dernek olarak anayasal taleplerini anlattı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Cumhuriyetçi Parti tarafından yönetilen Arizona ve Oklahoma ile Demokratlar’ın yönetimindeki Kentucky eyaletlerinde trans sporcuların kadınlar ile yarışmasını yasaklayan yasa tasarısı eyalet meclislerinden geçti

Geçmiş yıllarda da Onur Haftası’nın temasını açık çağrıya gelen önerilerle şekillendiren Onur Haftası Komitesi, bu yıl da temayı belirlemek için açık çağrıya çıktı. Komite 5 Nisan 2022’ye kadar önerileri beklediğini duyurdu. Öneri yapacağınız linke buradan ulaşabilirsiniz

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.