Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Televizyonda hakaret serbest mi?

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogunda yayımladığı yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasındaki sığınmacı tartışması üzerinden gazetecilikte cevap hakkı konusunu ele aldı.

Bildirici, TGRT Haber’de katıldığı programda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sığınmacı tartışmasıyla ilgili Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın yanıtından bir cümle bile okunmasına izin vermediğine dikkat çekti. Sunucu Ercan Gürses’in Soylu’nun Özdağ’a yönelik ağır hakaretlerine sessiz kaldığını vurgulayan Bildirici, “Oysa bir programın yöneticisi, programı sunan kişidir. Cevap hakkının kullanılmasına da o karar verir, hakaretlere de izin vermez. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses de en azından Süleyman Soylu’nun hakaret ve aşağılamalarına itiraz etmeli, en azından katılmadığını ifade etmeliydi. Bu açıdan hatalı” dedi.

 Bildirici, canlı yayınlarda cevap hakkı konusunun, Fatih Altaylı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı canlı yayına TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu bağladığında da tartışıldığını hatırlattı ve şu değerlendirmeyi yaptı:

  “Ümit Özdağ’ın, Suriyeli sığınmacılara karşı ayrımcı görüşler savunuyor olması cevap hakkını ortadan kaldırmaz. Kaldı ki, ayrımcı görüşleri izleyiciye aktarılmadan cevap hakkını kullanması sağlanabilir. Bir siyasi partinin genel başkanı olarak görüşlerini açıklaması, nefret söyleminde bulunmadığı ve hakaret etmediği sürece engellenmemeli.

    Sığınmacı sorununu görmezden gelmek yerine tartışmakta, konuşmakta yarar var. Elbette bu noktaya nasıl gelindiğini unutmadan, hakaret etmeden, sığınmış insanları düşmanlaştırmadan…

Bildirici’nin yazısının tamamına ulaşmak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.