Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mekan ve İnsan (214): Kontrolsüz kentsel yayılma hangi ekonomik, sosyal ve ekolojik sorunlara sebep olur?

Kentsel yayılma kavramının ortaya çıkışı nasıl oldu, anlamı nedir? Kontrolsüz kentsel yayılma ne gibi sosyal, ekonomik ve ekolojik sorunlara sebep olur? İstanbul’un kontrolsüz yayılımı kontrol altına alınabilir mi? Mevcut durum ve projeksiyonlar bize neyi işaret ediyor? Kontrolsüz yayılan kentler afetlere karşı daha kırılgan hale mi gelir? Tarım arazileri, kentsel yayılım karşısında nasıl bir tehdit ile karşı karşıya? Kentsel yayılımının projeksiyonları ve ölçümlenmesi için ne gibi yöntemler kullanılıyor?

Mekan ve İnsan’ın 214. bölümünde, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü Kamu Ölçmeleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercüment Ayazlı ve Bursa Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Bilen, kentsel yayılmanın arazi kullanımı üzerine etkileri hakkında Melis Oğuz’u sorularını yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.