Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tokatköy’de yıkım sürüyor: Evlerini boşaltmak istemeyen iki kişi gözaltına alındı

İstanbul-Beykoz’a bağlı Tokatköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında vatandaşların evleri yıkılmaya devam ediyor. Yıkım ekipleri, mahalleye polis eşliğinde sabah 03:00’te geldi. Mahalleye girişler polis tarafından kapatıldı. İki kişi gözaltına alındı.

Beykoz Belediyesi’nin Tokatköy’deki yıkım ısrarı sürüyor.

Yıkım ekipleri mahalleye polis eşliğinde 03:00 sularında geldi.

Sokağın giriş-çıkışları polisler tarafından kapatıldı.

Mahalleye çok sayıda TOMA ve gözaltı aracı getirildi.

Evlerinden ayrılmak istemeyen vatandaşlardan bazıları çatılara çıktı.

Bu sırada Beykoz Belediyesi, evlerdeki eşyaların boşaltılması için mahalleye kamyonlar getirdi. Belediyede çalışan işçiler, evlerdeki eşyaları boşalttı.

Evlerinden ayrılmak istemeyen vatandaşlar gözaltına alınıyor. Şu ana kadar iki kişi polisler tarafından ters kelepçe ile gözaltına alındı.

2,5 aydır elektrik ve su kesik

Tokatköy’de yaşayanların elektriği ve suyu 2,5 aydır kesik. Yaklaşık 16 bin vatandaşın yaşadığı mahallede, Beykoz Belediyesi ve Emlak Konut ortaklığıyla 9,1 hektarlık alanda dönüşüm planlanıyor. Yıkılacak 238 binanın yerine 776 konut, 47 işyeri inşa edileceği belirtilirken, minimum 1250 konut yapılabilecek inşaat izni alındı.

Yıkılmak istenen evlerin büyük çoğunluğu tapu tahsis belgeli. Ayrıca, yıkılan evlerden bazılarının mahkeme süreci devam ediyor. Vatandaşlar, sürecin kendi lehlerine ilerlediğini gören belediyenin yasal boşluktan faydalanarak evlerini yıktıklarını söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.