Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beykoz Tokatköy’de elektrik, su ve doğalgaz yok, vatandaş isyanda – “Allah, Kuran, iman, kitap diye geldiler, iblis oldular”

İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı Tokatköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı planlanan binaların elektrik, su ve doğalgazları dün (22 Haziran) çevik kuvvet polisleri eşliğinde kesildi.

Mahalle halkı geceyi elektrik, su ve doğalgazsız geçirdi. Mahallede bulunan camiden su ihtiyaçlarını gideren vatandaşlar, yemek yapmak için küçük tüpe yöneldi. 

Vatandaşlar en çok da yaz sıcaklarında buzdolaplarını çalıştıramamaktan şikâyetçi oldu. 

Mahallede çok sayıda hurdacı bulunuyor. Mahalle halkıyla hurdacılar arasında sık sık gerilim yaşanıyor. 

Bugün gün boyu mahallede vatandaşlarla konuştuk. 

Rant peşinde koşuyorlar”

Mahalleyi terk etmeleri için her türlü zorbalığın yapıldığını belirten bir mahalle sakini, “Elektriğimizi, suyumuzu kesiyor. Durdurma kararımız var halbuki. Hem muhtarımız hem belediye başkanımız bizi buradan kovmak istiyor. İkisi bir olmuş, rant peşinde koşuyorlar. Kimseye yedirmeyeceğiz toprağımızı Allah’ın izniyle. Yiyemeyecekler. Yerlerse de helal etmiyoruz. Haram zıkkım zehir olsun” dedi. 

Başka bir mahalle sakini, kesim ekiplerine kapıyı açmadığını fakat polisin bahçe duvarını atlayarak evine girdiğini söyledi. 

“20 yıldır artık bıktık”

Yaşananları zulüm olarak adlandıran mahalle sakini, “Yeter artık yeter. Allah, Kuran, iman, kitap diye geldiler, iblis oldular. İnsan kılığına bürünmüş şeytan olarak görüyorum ben artık onları. Yani bu nedir ya? Ranttır bu rant. Biz buna karşıyız kardeşim. Yani bunu bilsinler artık veyahut da gitsinler başımızdan. Yeter  20 yıldır artık bıktık, usandık” dedi. 

“Beş bin liradan aşağı ev yok”

Mahalle halkı evden çıkmak isteseler bile kiraların yüksekliği nedeniyle ev bulamayacaklarını söyledi. Sokakta karşılaştığımız bir kadın, eşinin maaşının beş bin lira olduğunu, beş bin liradan aşağı ev bulmadıklarını anlattı. Kiraya çıkarsa yaşayamayacağını belirten vatandaş, “Çocuğumu okutuyorum. Beş bin lira eve versem ne yiyip, ne içeriz?” diye sordu.  

“AKP’den yanlış insan çıkmaz dedik”

Mahallede konuştuğumuz vatandaşların neredeyse yüzde 80’i AKP’ye oy verenler. 

Dün geceyi karanlıkta geçiren bir vatandaş şunları söyledi:

“Biz de bu belediye başkanına oy verdik. Oy verdiğimiz gibi herkesle karşı karşıya geldik, partiyi savunduk. En büyük hatamız da bu oldu. Çok savunduk bunu. ‘AK Parti’den böyle insan çıkmaz’ dedik. ‘Yanlış insan çıkmaz’ dedik. Başkanın sözüne güvendik. ‘Beykozlu Beykozlu kalacak’ demişti. Maalesef Beykozluyu Beykoz’da bırakmıyor. Benim elektriğimi suyumu kestiler. Perişan olduk… Ne yapacağız? Ben bilmiyorum.”  

Öte yandan Tokatköy Mahallesi’ne bugün öğlen saatlerinde CHP’li Ataşehir Belediyesi’nden sulu yemek desteği geldi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.