Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Yürütmeyi durdurma” kararına rağmen yıkım ekipleri Beykoz’daki Tokatköy Mahallesi’ne girdi, mahalleli belediye binasına yürüdü: “Verdiğim oylar haram olsun”

Kentsel dönüşüm kapsamındaki binaların elektrik, su ve doğalgazlarının geçen ay kesildiği İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı Tokatköy Mahallesi’nde yıkım gerginliği yaşanıyor. Yıkım ekiplerinin, yürütmeyi durdurma kararına rağmen polis eşliğinde mahalleye girmesine tepki gösteren Tokatköy halkı AKP’li Beykoz Belediyesi’ni protesto etti.

İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı Tokatköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı planlanan binaların elektrik, su ve doğalgazları 22 Haziran’da çevik kuvvet polisleri eşliğinde kesilmişti. Mahalle sakinlerinin İstanbul 13. İdare Mahkemesi’ne “yürütmeyi durdurma” talebiyle yaptıkları başvuru mahkeme tarafından 7 Temmuz’da kabul edilmişti.  

Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen AKP’li Beykoz Belediyesi’ne bağlı ekipler, bu sabah (21 Temmuz) yıkım için mahalleye geldi. 

Mahalle halkı yıkımı engellemek için kepçenin önüne geçti. Polis havaya ateş açtı. 

Mahalle halkıyla yıkım ekipleri ve polis arasında gerginlik sürüyor. 

“Verdiğim oylar haram olsun”

Mahkemenin “yürütmeyi durdurma” kararına rağmen yıkım ekiplerinin Beykoz’daki Tokatköy Mahallesi’ne girmesi nedeniyle mahalle halkı belediye binasına geldi. Belediye binasına gelen bir mahalle sakini, “Hepsine yazıklar olsun, verdiğim oylar haram olsun. Bunlar hırsızmış. Ben Allah’a güvendiğim gibi AKP’ye güveniyordum ama sıfırmış bunlar” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bir başka mahalle sakini ise “Ben bu yaştan sonra bir emekli maaşıyla ev tutamam. Bizi zorla evimizden atmak istiyorlar” diye konuştu.

https://twitter.com/medyascope/status/1550118536101498886

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.