Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eğitim 360° (45): Eğitimde İyi Örnekler Festivali

Medyascope ve Eğitim Reformu Girişimi (ERG) işbirliğiyle hazırlanan Eğitim 360°’ın bu bölümünde Yaprak Sarıışık, konukları Betül Hacer Akkargan ve Sırma Sarıoğlu ile ERG’nin ekim ayında düzenlediği Eğitimde İyi Örnekler Festivali üzerine konuştu.

Festivaldeki etkinliklerle birlikte, müfredat dışında kalan alanları eğitimin içine dahil etmek üzerine konuşulan programda sınıf öğretmeni Sırma Sarıoğlu, “Kültür, sanat, spor etkinlikleri, oyun ve doğanın eğitimde yer alması geçmişe göre daha kolay. Ancak müfredat yetiştirme kaygısıyla bu gibi alanlar ihmal edilebiliyor” diye konuştu. Sadece sonuç değil süreç odaklı olan, çocukların daha fazla oynayabilmesine imkan veren, daha sade bir müfredat olması gerektiğini de vurgulayan Sarıoğlu, Eğitimde İyi Örnekler Festivali’nin öğretmenlerin kendini geliştirmesi ve yenilemesi adına faydalı olduğunu anlattı. Sarıoğlu, festivalde katıldığı Doğa Dedektifi etkinliğinden öğrendiklerini öğrencilerine uygulama fırsatı bulduğundan da bahsetti.  

Okul öncesi öğretmenliği bölümü öğrencisi Betül Akkargan, festivalde katıldığı Çocuk Kitabı Yazma ve Resimlemeye Giriş Atölyesi’nden ilham aldığını, bu alanda adımlar atmaya karar verdiğini söyledi. Akkargan, eğitim fakültesi müfredatına ilişkin deneyimlerini ve değerlendirmelerini de paylaştı. Öğretmen adaylarının eğitiminde uygulamaya daha sık yer verilmesi gerektiğini vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.