Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eğitim 360° (47): 3 Aralık Dünya Engelliler Günü – Türkiye’de erişilebilirlik ve mevcut durum

Eğitim Reformu Girişimi (ERG) işbirliğiyle hazırlanan Eğitim 360°’ın bu haftaki bölümünde, geride bıraktığımız 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Türkiye’de erişilebilirlik algısı ve erişilebilirlikte gelinen nokta ele alınıyor.

ERG Politika Analisti Özgenur Korlu, Engelli Hakları Aktivisti İdil Seda Ak, “Erişilebilir Her Şey”den Engellilik Araştırmacısı Ilgın Aydınoğlu ve ERG Politika Analisti Ekin Gamze Gencer’i ağırlıyor.

2021-22 eğitim-öğretim yılının özel eğitim istatistiklerinin paylaşıldığı programda, Türkiye’de engelli hakları hareketinin yakın tarihi, engellilerin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri ile kendilerine sunulacak hizmetlerin planlamasında söz sahibi olmalarının neden elzem olduğunu üzerine konuşuldu. “Engellenen birey” kavramının da altının çizildiği programda, erişilebilirliğin fiziksel mekanın ötesindeki bilişsel ve iletişimsel boyutlarına değinildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.