Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’nun BaBaLa TV yayınının meydanlarda gösterimi Bursa ve Antalya’da AKP’nin başvurusuyla yasaklandı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı BaBaLa TV yayınının meydanlarda gösterimi Bursa ve Antalya’da AKP’nin başvurusuyla ilçe seçim kurulları tarafından yasaklandı. Kılıçdaroğlu’nun katıldığı yayın şu ana kadar 22 milyondan fazla izlendi.

Bursa’da önce serbest sonra yasak

CHP Bursa İl Başkanlığı, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM Grup toplantılarındaki konuşmalarından kesitleri ve bu hafta katıldığı BaBaLa TV’deki “Mevzular Açık Mikrofon” programını Kent Meydanı’nda kurduğu LED ekranla vatandaşlara izlettirmek istedi. Dün akşam (25 Mayıs) 21.00’e kadar izinli olarak yapılacak gösterim, elektrik kesintisi nedeniyle aksamasına karşın teknik sorunlar giderilerek yayınlanmıştı. Yarın (27 Mayıs) Kent Meydanı’nda yapılacak olan gösterime ise AKP, “sadece karalama niteliği taşıdığı” gerekçesiyle itiraz ederek, yayının engellenmesini talep etti. Talep, CHP ve İYİ Partili üyelerin muhalefet şerhine karşın Osmangazi İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edildi ve yarın yapılacak olan gösterim yasaklandı.

ANKA’nın haberine göre verilen kararı hukuksuzluk olarak değerlendiren CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, “Halkın gerçekleri öğrenmesini engellemek için yaptıklarını düşünüyoruz. Bu yasakçı zihniyetle özgür Türkiye seçenekleri arasında vatandaşlarımız tercihte bulunacaktır. Vatanını seven 28 Mayıs’ta sandığa gitsin” diye konuştu.

AKP itiraz etti, Antalya’da da yasaklandı

Bir yasak haberi de Antalya’dan geldi. Kılıçdaroğlu’nun BaBaLa TV yayınındaki konuşması Muratpaşa’da kurulan LED ekranda yayınlanmak istendi ancak AKP ilçe yöneticisinin başvurusu üzerine Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu, yasak kararı aldı. Kurul, bu yayını “propaganda” olarak değerlendirdi. Karara CHP ve İYİ Partili üyeler karşı çıktı. CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her türlü imkânı kullanarak, kendisinin de kabul ettiği şekilde montajlanmış görüntülerle seçim kampanyası yaptığını vurgulayarak, “Gerçeğin kendisinin ne kadar ürkütücü olduğunu bir kez daha gördük” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.