Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

PODCAST | Bugün Ne Oldu? (14 Mart 2024): Eylem Tok ve oğlu New York’ta görüntülendi

Prodüktör: Büşra Uygun

İyi akşamlar! Medyascope’un podcast’i Bugün Ne Oldu?’dan herkese merhaba! Günün öne çıkan haberlerine birlikte bakalım.

Yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur’un karıştığı kaza sonucu Oğuz Murat Acı’nın hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturma devam ederken ikili Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentinde görüldü. Fotoğraflarda Eylem Tok ve oğlunun New York’ta 6. Cadde’de taksiye bindiği görülüyor. İkili taksiye doğru ilerliyor ve yine aynı caddede yürüdüğü anlar fotoğraflara yansıyor. Fotoğraflara bakıldığında Eylem Tok ve oğlunun neşeli ve rahat halleri dikkat çekiyor. 

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yönelik üst arama dayatması yapıldı. Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla başlatılan üst aramasını protesto eden Demirtaş dün itibarıyla aile, milletvekili ve avukat görüşlerine çıkmayacağını duyurdu.  Avukatlardan Ramazan Demir, bu dayatmanın sona erdiğini duyurdu.

İstanbul – Başakşehir’deki bir sitede yılbaşı gecesi “Eros” isimli kediyi öldüren İbrahim Keloğlan’ın yeniden yargılandığı davanın ikinci duruşması 13 Mart 2024’te Küçükçekmece Adalet Sarayı’nda yapıldı. Mahkeme, önce İbrahim Keloğlan’a üç yıl hapis cezası verdi daha sonra yurtdışına çıkış yasağı ve iyi hal indirimiyle iki yıl altı ay hapis cezasına düşürdü. Eros davasını takip eden avukat Aslıhan Arslantaş, yaşananları ve karar sonrası hukuki süreci Medyascope’a değerlendirdi. Arslantaş, Keloğlan’ın iyi hal indirimiyle iki yıl altı ay hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili, “Sıfır yaptırım anlamına geliyor” dedi. Duruşmanın yeniden yapılmasının halkta ve hayvanseverlerde bir beklenti oluşturduğunu ancak sonucun beklentileri karşılayamadığını ifade eden Arslantaş, insanların etkin, gerçekten ceza olabilecek, gözle görülür somut bir ceza beklentisi olduğunu söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla-Milas’ta geri adım attı. Akbelen Ormanı çevresindeki tarım arazisinin linyit maden sahası olarak kullanılmak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı yürürlükten kaldırıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.